Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

(Не)Дитячі історії: виставка у Харкові

insidethegatesНаприкінці 2021 року наша виставка нарешті змогла подорожувати офлайн. Три тижні грудня з нею працювали учні та студенти в Харкові.

Харківська спеціалізована школа № 80, Харківська гімназія № 55 та Кафедра історії України історичного факультету ХНУ імені В. Н. Каразіна по черзі пропонували виставку до перегляду, а гіди з числа учнів/учениць та студенток докладали всіх зусиль, аби відвідування виставки стало для їхніх колег важливим життєвим досвідом.

Щиро дякуємо кураторам з усіх навчальних закладів та сподіваємося, що від Харкова поновиться експонування виставки вживу.

А поділитися хочемо деякими відгуками та парою фото:

«Інколи у мене запитують, навіщо необхідна історія, вона ж про минуле. Так, історія вивчає минуле, але направлена вона на сьогодення і майбутнє. Тому ця виставка вплинула на сьогодення і майбутнє тих хто до неї доторкнувся. Учасники, почувши історії на виставці, змогли для себе зробити висновки, як діяти далі у житті.» Євген

«Все пройшло просто чудово! Діти були активними, задавали питання, висловлювали свої думки!» Кіра

«Зі студентами час на рефлексію вийшов довшим, ніж сам час екскурсії, дуже зайшло … а керівник школярів сказав, що до моєї екскурсії їх взагалі ніхто не міг змусити слухати, а в мене вийшло, навіть порефлексували з ними трохи.» Влада

Детальніше про виставку за посиланням: https://www.nochildrenstories.com

Виставку створено Українським центром вивчення історії Голокосту у співпраці з транснаціональним проектом "Вчимося пам’ятати" єврейської громади Дюссельдорфа та освітньою платформою Stories that Move за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Фотогалеря

Останні Новини

Дивитися всі
Top