Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Мемуари Джека Глотцера з Рогатина

insidethegatesРаді Вам повідомити, що УЦВІГ в рамках проєкту "Мережа пам'яті" буде готувати нове видання спогадів в нашій книжковій серії "Бібліотека спогадів про Голокост"! Мемуари Джека Глотцера з Рогатина (Івано-Франківська область), який пережив Голокост буде видана двомовним виданням (українською та англійською мовами).

Мемуари Джека є унікальними серед мемуарів Рогатина, тому що це розповідь очевидця про те, що сталося відразу після розстрілу 3000-3500 євреїв 20 березня 1942 року: 16-річний Джек був серед підлітків, які були змушені ховати замерзлі тіла на місці страти (південна братська могила Рогатина) протягом кількох днів після вбивств.

Після публікації книжка буде безкоштовно надана Рогатинській публічній бібліотеці, Краєзнавчому музею Опілля та іншим навчальним закладам Рогатина.

Для тих, хто надто схвильований чекати до весни, мемуари Джека можна прочитати повністю – англійською та українською цифровими версіями – на веб-сайті RJH, проекту, реалізованого кілька років тому у партнерстві з його дітьми:

https://rohatynjewishheritage.org/en/memoir/glotzer/

Серія УЦВІГ «Бібліотека спогадів про Голокост»:

http://holocaust.kiev.ua/uk/home/others?objId=2023

Останні Новини

Дивитися всі
Top