Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Семінар-школа “Історія Голокосту в Україні: вивчення, викладання, пам'ять”, 2024

insidethegatesУкраїнський центр вивчення історії Голокосту в співпраці з Меморіалом «Яд Вашем» (Єрусалим) провів щорічний семінар-школу «Історія Голокосту в Україні: вивчення, викладання, пам'ять».

Протягом 5 днів учасники мали можливість взяти участь в лекціях, дискусіях, тренінгах, обговореннях, розглянути різноманітні аспекти історії Голокосту на теренах України та Європи, політику тоталітарних режимів, українсько-єврейські взаємини в міжвоєнний період та під час Голокосту, особливості ідеології нацистського антисемітизму, міждисциплінарні підходи до історії Голокосту, інші геноциди Другої світової війни та сучасності, питання історичної пам’яті, вплив війни росії проти України на дослідження, викладання та пам’ять про Голокост та інші актуальні теми.

“Перш за все, для мене такий семінар — це свіжий ковток повітря. Я відчуваю себе серед однодумців, я відчуваю себе важливою, і, що дуже важливо, професійно я відчуваю, що також маю якусь цінність. Спілкування з такими титанами історичної науки — це те, чого не вистачало. Скажу вам чесно, якби у мене був вибір піти ще кудись, ну, звичайно, я б все одно була тут. Я дуже вдячна за такого роду семінар, без пафосу, чесно, це найкращі події в моєму житті, я живу цим, я чекаю цих подій. Я дуже задоволена і рада, що УЦВІГ став частиною мого життя, це мій професійний ріст, це моя мотивація, і це для мене поштовх до розвитку не тільки професійного, а й особистого”. — Наталя Сауляк, Вилянська гімназія Томашпільської селищної ради Вінницької області.

“Враження від семінару надзвичайно приємні. Дійсно важливо в сучасних умовах поглиблювати знання з теми Голокосту, тому що доля євреїв якраз суголосна з нами, українцями, в сучасних умовах; багато схожого. Важливо шукати шляхи вирішення власне нашого питання, спираючись на історію. Дякую всім лекторам, всім учасникам, які дійсно за цей семінар стали хорошими друзями, знайомими. Дякую за атмосферу, за позитив, за цікавий виклад думок і, найголовніше, як для мене, предметника, за практичні кейси, які буду використовувати у подальшій роботі.” - Сергій Гаврилюк, приватна школа 'Афіни' м. Києва

Семінар-школа проходив за фінансової підтримки Міжнародного проєкту “Слідами пам'яті” Єврейської громади Дюссельдорфа, Вааду України та Посольства Держави Ізраїль в Україні.

Фото

Останні Новини

Дивитися всі
Top