Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Банальність зла: від Аушвіцу до Маріуполя

insidethegatesНа каналі «10 запитань історику» з’явилось інтерв’ю щодо історії табору смерті Аушвіц, який став беззаперечним символом злочинів нацистів у Другій світовій війні. Це історія того, як одні люди (зокрема освічені та, здавалося би, психічно здорові) вбивали інших людей в масштабах і системності, невідомих раніше. «Банальність зла» полягала в тому, що чеснота відданості перетворила бюрократів на заповзятих виконавців геноциду.

Яскравим прикладом такого функціонера був комендант Аушвіцу Рудольф Гьосс. Його образ фігурує в багатьох мистецьких роботах. Нещодавно він став головним персонажем фільму «Зона інтересу», який отримав дві премії "Оскар" (за найкращий міжнародний повнометражний фільм і найкращий звук). Аушвіц – це також частина історії України. Поспілкувалися з керівником Українського центру вивчення історії Голокосту Анатолієм Подольським.

"10 запитань історику" від команди "Історія без міфів" – це інтерв'ю з найкращими фахівцями про історично важливе, ціннісне та суперечливе.

Відеозапис інтерв’ю

Останні Новини

Дивитися всі
Top