Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Підготовка екскурсоводів для виставки «(Не) дитячі історії»

insidethegatesУ 2021 році проєкт та інтерактивна виставка «(Не)Дитячі історії» повертаються до роботи з учнями шкіл. На початку листопада пройшла серія вебінарів для підготовки екскурсоводів в одній зі шкіл міста Києва.

Зважаючи на карантинні обмеження, виставку в Києві поки що не можна демонструвати вживу. Однак майбутнім гідам вдалося знайти чудові рішення для роботи з онлайн-версією виставки в умовах дистанційного навчання. Вже протягом наступного тижня їхні однокласниці й однокласники, учні та учениці школи зможуть відвідувати виставку віртуально та дискутувати на складні історичні та сучасні теми зі своїми ровесниками.

На черзі – місто Харків.

Виставка «(Не)Дитячі історії» складається з історій дітей та молодих людей часів Другої світової війни та Голокосту, а також із сучасних історій молодих людей з восьми країн Європи, включно з Україною. Постери, створені для виставки, та короткі відеокліпи в рамках проекту Будинку Анни Франк “Stories that Move” розказують про різний досвід. Відвідувачі дізнаються, як молоді люди в різний час намагалися та намагаються протидіяти несправедливості щодо себе та не чинити негідно щодо інших.

Виставка покликана створити спільний простір, де кожен може висловити власну думку та поділитися власним досвідом, щоб разом знайти шляхи подолання упереджень та дискримінації в сучасному світі.

Детальніше про виставку за посиланням: https://www.nochildrenstories.com

Виставку створено Українським центром вивчення історії Голокосту у співпраці з транснаціональним проектом "Вчимося пам’ятати" єврейської громади Дюссельдорфа та освітньою платформою Stories that Move за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

 

Останні Новини

Дивитися всі
Top