Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

«Загрози тоталітаризму сьогодні». Публічна лекція

insidethegates2 квітня 2024 року відбулася публічна лекція історика Анатолія Подольського, керівника УЦВІГ, у Київському кооперативному інституті бізнеса і права. Тема лекції: «Загрози тоталітаризму сьогодні. Порівняння злочинів нацизму і сучасної російської ідеології у війні проти України».

Сьогодні російсько-українська війна – найактуальніша і найболючіша проблема для нашої держави. До подій в Україні прикута увага всього цивілізованого суспільства. Сьогодні росія руйнує систему міжнародних відносин після Другої світової війни, підриває міжнародний мир і безпеку, розв’язавши проти суверенної держави найбільшу континентальну війну в Європі з часів Другої світової війни. Зараз, як і вісімдесят років тому, Україна б’ється проти тоталітаризму; б’ється за майбутнє – і своє, і всієї Європи, і всього цивілізованого світу.

Із розгортанням повномасштабної агресії росії проти України всі відчули, що пам’ять про злочини та досвід Другої світової війни відображається через сучасні події. Студенти вже знали тлумачення слів «геноцид», «фільтраційний табір», «гауляйтер», «гетто» із занять історії, коли вивчали тоталітарні ідеології ХХ ст. Та найгірше, що усі вони вже чули ці слова в аспекті сьогодення, вони зіштовхнулися з ними у ХХІ ст.

Аналізуючи відгуки присутніх під час публічної лекції, можемо констатувати, що зустріч з Анатолієм Подольським була не даремною, адже кожен отримав нові історичні знання, задоволення від емоційного викладу матеріалу та бажання продовжити співпрацю з істориком.

Інформація та фотогалерея

Юлія Руденко, к.і.н., доцент

Останні Новини

Дивитися всі
Top