Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Семінар "Викладання історії Голокосту у вищій школі" у Чернівцях

insidethegatesПротягом 4-6 жовтня 2024 року Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбувався науково-методичний семінар для викладачів вищих навчальних закладів "Викладання історії Голокосту у вищій школі". Організатором семінару є Український центр вивчення історії Голокосту у співпраці та за фінансової підтримки Міжнародного проєкту «Стежками пам’яті ІІ» Єврейської громади Дюссельдорфа.

На семінарі 20 викладачів та викладачок із 18 різних регіонів України обговорювали як викладається історія Голокосту у вищих навчальних закладах України, з якими викликами вони стикаються, а також обмінялися найкращими практиками та власним досвідом викладання.
В програмі були і лекції від гостьових лекторів -- Ігоря Пошивайла, генерального директора Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, Лариси Якубової, завідувачки відділу історії України 20-30-х років ХХ ст. Інституту історії України НАН України та Анатолія Подольського, директора Українського центру вивчення історії Голокосту, провідного наукового співробітника Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України. А окремою частиною програми стала вистава "Сіді Таль. Аідише нешуме" на сцені Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театр ім. Ольги Кобилянської.
Всі учасники та учасниці отримали і комплект видань УЦВІГ та інших книг із теми дослідження історії геноцидів. Наразі учасники та учасниці семінару працють спільно над створенням основ для майбутнього методичного посібника щодо викладання історії Голокосту у закладах вищої освіти.

Альбом

Останні Новини

  • Пам'ять про Голокост в українських регіонах

    Інтерв’ю з координаторкою напряму формальної освіти УЦВІГ Ольгою Лімоновою на Громадському радіо про проблеми й зрушення у питанні пам’ятання Голокосту.

    [Докладніше]
  • Семінар "Викладання історії Голокосту у вищій школі" у Чернівцях

    Протягом 4-6 жовтня 2024 року Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбувався науково-методичний семінар для викладачів вищих навчальних закладів "Викладання історії Голокосту у вищій школі". Організатором семінару є Український центр вивчення історії Голокосту у співпраці та за фінансової підтримки Міжнародного проєкту «Стежками пам’яті ІІ» Єврейської громади Дюссельдорфа.

    [Докладніше]
  • Бабин Яр в історії України: як подолати радянську спадщину байдужості

    Наприкінці вересня 2024 року, коли в Україні відзначали 83-ті роковини трагедії Бабиного Яру, на каналі “Суспільне Культура”, в рамках проєкту «Зі своїми по суті» відбулася дискусія про жахливі події нацистської окупації столиці України (1941-1943 рр.), тотальне
    вбивство німецькими окупантами київських євреїв, а також про інші жертви нацистських злочинів у Бабиному Яру.

    [Докладніше]
  • ЗНАТИ І ПАМЯТАТИ Актуальні дослідження та інформаційні продукти про геноцид ромів у роки Другої світової війни

    20 вересня 2024 року в Києві відбувся круглий стіл на тему «Знати і пам’ятати: актуальні дослідження та інформаційні продукти про геноцид ромів у роки Другої світової війни». Захід відбувся за ініціативи Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) і об’єднав представників органів влади, істориків, освітян, культурних діячів та громадські організації для обговорення важливості збереження пам’яті про геноцид ромів і популяризації знань про цю трагедію.

    [Докладніше]
  • Нова рубрика #ІсторіяФото у соціальній мережі

    Український центр вивчення історії Голокосту відкрив на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook нову рубрику “Історія_Фото” де ми нагадуємо випускникам проєктів Центру про важливі та яскраві моменти нашої наукової та педагогічної діяльності та збираємо відгуки, рефлексії та спогади учасників цих проєктів різних років. 

    [Докладніше]
Дивитися всі
Top