Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Пам'ять про Голокост в українських регіонах

insidethegatesІнтерв’ю з координаторкою напряму формальної освіти УЦВІГ Ольгою Лімоновою на Громадському радіо про проблеми й зрушення у питанні пам’ятання Голокосту.

“Звісно, в сучасну добу (особливо це відчувається після Революції Гідності) відбулося повне переосмислення багатонаціональності нашої держави. Раніше дуже яскраво відчувалася сегрегація того, що Голокост — це історія євреїв, а Голодомор або інші якісь аспекти — це історія України. Зараз, слава Богу, можемо констатувати, що цього майже не залишилося. І все більше освітян, громадських діячів розуміють і усвідомлюють, що це наша спільна історія, що ми не можемо відокремлювати історію євреїв українських від історії українців українських, що це спільна історія, спільний біль, спільні уроки, спільні теми для переосмислення. Це спостерігається і в комеморації.” - Ольга Лімонова
Більше за посиланням

Останні Новини

  • Пам'ять про Голокост в українських регіонах

    Інтерв’ю з координаторкою напряму формальної освіти УЦВІГ Ольгою Лімоновою на Громадському радіо про проблеми й зрушення у питанні пам’ятання Голокосту.

    [Докладніше]
  • Семінар "Викладання історії Голокосту у вищій школі" у Чернівцях

    Протягом 4-6 жовтня 2024 року Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбувався науково-методичний семінар для викладачів вищих навчальних закладів "Викладання історії Голокосту у вищій школі". Організатором семінару є Український центр вивчення історії Голокосту у співпраці та за фінансової підтримки Міжнародного проєкту «Стежками пам’яті ІІ» Єврейської громади Дюссельдорфа.

    [Докладніше]
  • Бабин Яр в історії України: як подолати радянську спадщину байдужості

    Наприкінці вересня 2024 року, коли в Україні відзначали 83-ті роковини трагедії Бабиного Яру, на каналі “Суспільне Культура”, в рамках проєкту «Зі своїми по суті» відбулася дискусія про жахливі події нацистської окупації столиці України (1941-1943 рр.), тотальне
    вбивство німецькими окупантами київських євреїв, а також про інші жертви нацистських злочинів у Бабиному Яру.

    [Докладніше]
  • ЗНАТИ І ПАМЯТАТИ Актуальні дослідження та інформаційні продукти про геноцид ромів у роки Другої світової війни

    20 вересня 2024 року в Києві відбувся круглий стіл на тему «Знати і пам’ятати: актуальні дослідження та інформаційні продукти про геноцид ромів у роки Другої світової війни». Захід відбувся за ініціативи Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) і об’єднав представників органів влади, істориків, освітян, культурних діячів та громадські організації для обговорення важливості збереження пам’яті про геноцид ромів і популяризації знань про цю трагедію.

    [Докладніше]
  • Нова рубрика #ІсторіяФото у соціальній мережі

    Український центр вивчення історії Голокосту відкрив на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook нову рубрику “Історія_Фото” де ми нагадуємо випускникам проєктів Центру про важливі та яскраві моменти нашої наукової та педагогічної діяльності та збираємо відгуки, рефлексії та спогади учасників цих проєктів різних років. 

    [Докладніше]
Дивитися всі
Top